Suomeksi

MYCimmune-projekti luo uusia innovatiivisia MYC-syöpägeeniin liittyviä hoitoja levinneisiin syöpiin

Syöpätutkimuksen edistyksen myötä on uusia mahdollisuuksia kehittää hoitoja, jotka tuhoavat syöpäsoluja, mutta jättävät normaalit solut rauhaan. MYC on näiden uusien hoitojen kehittämisessä avain. Tällaisilla hoidoilla on oletettavasti vähemmän haitallisia sivuvaikutuksia kuin nykyisillä hoidoilla.

Tutkimusryhmämme Helsingin ja Kalifornian yliopistoissa ovat havainneet, että MYC-syöpägeeniä ilmentävillä kasvaimilla on yhteys rintasyövän heikompiin hoitotuloksiin, ja tällaisiin kasvaimiin ei saada helposti vastetta immuunihoidoilla. Tutkimuksemme avulla voimme kehittää hoitoja, jotka tappavat kohdennetusti MYC-syöpägeeniä ilmentäviä syöpäsoluja ja samalla vahvistavat vastetta immuunihoidoille. Tarkoituksena on viedä laboratoriossa vahvistetut tutkimustulokset myöhemmin kliinisiin tutkimuksiin, joissa hoitoja tutkitaan MYC-positiivista, aggressiivista ja vaikeahoitoista rintasyöpää sairastavilla potilailla.

Yhdysvaltain puolustusministeriön rintasyöpätutkimusohjelma (DoD BCRP) on myöntänyt hankkeelle 5,2 miljoonan dollarin siemenrahoituksen.

Lue lisää Helsingin yliopiston tiedotteesta ja Helsingin Sanomien uutisesta.

Tutkijoiden, kliinikoiden ja potilaiden yhteistyötä

Potilasjärjestöillä on projektissa merkittävä rooli. Tavoitteena on hoitojen lisäksi kehittää uusia tapoja viestiä tutkimuksesta potilaille ja laajemmin kansalaisille. Yhteistyökumppanina Suomessa on potilasjärjestö Rintasyöpäyhdistys Europa Donna Finland ry.

Teemme aktiivista yhteistyötä yhdysvaltalaisten potilasaktiivien kanssa ja jaamme kokemuksia sekä ideoita potilasyhteistyön kehittämisestä Atlantin yli.

Sairaalakumppaneitamme ovat Helsingissä HUS Syöpäkeskus ja HUSLAB, San Franciscossa UCSF Helen Diller Family Comprehensive Cancer Center.

Ota yhteyttä: MYCimmune-office@helsinki.fi.